lauantai 23. toukokuuta 2015

Uudessakaupungissa kukkamessuilla

Tänään Uudessakaupungissa järjestettiin Minifarmi-ja kukkamessut tapahtuma ja sinne piti tietenkin suunnistaa. Aamulla herätessäni sää ei näyttänyt vielä kovin lupaavalta, sillä taivaalla oli synkään harmaat pilvet ja yöllä oli satanut vettä. Tuuli oli kylläkin melkoiset hyytävä, vaikka aurinko alkoikin paistamaan.

Hieman tuli sellainen vaikutelma, että olisiko myyjiä ollut hieman aikaisempia vuosia vähemmän, mutta voi olla, että olen väärässäkin. Löytöjäkin tuli tehtyä suhteellisen edulliseen hintaan, mutta jotenkin tuntui siltä, että osa oli laittanut markkinalisää. Ihan mukavaa oli kuitenkin taas käydä, etenkin kun viime vuonna koko tapahtuma jäi väliin. Mukaan tarttuivat mm. punakukkainen kanadanlilja sekä tummalehtinen pensaskärhö.

Tulppaanit sykähdyttävät tällä hetkellä kirkkailla väreillään, joskaan niitä ei pihassamme paljoakaan ole. Yhtenä syksynä pikku hiirulaiset nimittäin söivät melkein kaikki istuttamani uudet tulppaanien sipulit, minkä jälkeen päätin, etten niille enää toista kertaa taida ruokaa hankkia.

Liljakukkojakin on alkanut pikkuhiljaa ilmestyä liljojen lehdille. Niitä on nitistetty tähän asti sormin, mutta välillä nuo viheliäiset oranssit pikkuotukset ehtivät pudottautua maahan ennen kuin niistä ehtii saamaan otteen.

Sinikatve ranzania japonica kukkii

jeffersonia dubia

sanguinaria canadensis multiplex kerrottukukkainen lumikki

Siemenestä kasvattamani jouluruusu helleborus orientalis double ?

metsäunikko hylomecon japonicum
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti