tiistai 2. kesäkuuta 2015

Sateisissa ja harmaissa merkeissä

Tälle keväälle onkin riittänyt noita sateisia päiviä, eikä lämpökään ole liiemmin hellinyt tähän mennessä. Kaipa se kesäkin sieltä vielä jossain vaiheessa saapuu. Ainakaan ei voi valittaa, että töissä olisi ollut liian kuuma ja kasteluletkuakaan ei ole tarvinnut ottaa esiin.

Melkoisesti on tullut olevan kiireistä ja puutarhanhoito on jäänyt ehkä hieman liiankin vähälle. Viime viikollakin olivat molempien poikien kevätjuhlat sekä vanhemman syksyllä koulutiensä aloittavan eputus. Pikkuhiljaa yritän siistiä penkkien reunuksia ja kitkeä ilmestyneitä rikkaruohoja, mikä tarkoittaa lähinnä voikukkia, jotka kukkivat kirkkaankeltaisina joka puolella pihaa. Mahtaneeko voikukkarauta olla tehokas? Sellainen meiltä kyllä löytyy, mutta tuntuu, että isommissa juuri kyllä katkeaa sinne maahan.

Taimivaihtokin on edessä jo viikonloppuna, enkä ole vielä saanut kaivettua kaikkia vaihtokasveja ylös. Kasvihuoneessakin odottaa koulimista melkoinen joukko taimia. Osan sentään sain viime viikonloppuna koulittua. Yllättävän paljon noita taimia näyttää tänä vuonna tulevankin. 

Ensimmäinen akileijakin on jo virinnyt kukkaan ja muut näyttävät seuraavan piakkoin perässä. Viime vuonna saamani iiriskin on jo innostunut leviämään ja kaunishan tuo on.

Sinikatve ranzania japonica


Kellukka geum ? kukkii

kevätvuohenjuuri

ruusuleimu phlox*procumbens variegata
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti