sunnuntai 17. elokuuta 2014

Ajatelmia luetusta kirjasta

Vihdoin ja viimein sain luettua Elizabeth Noblen Yhdessä jälleen loppuun asti. Lapset, kun tahtovat välillä keskeyttää lukemisen tai volyymia on huushollissa liikaa keskittymiseen. Kaksivuotiasta Viljamia kirjat muutenkin kiinnostavat kovasti ja äidinkin kirjoja hän haluaa päästä selailemaan, vaikka niistä ei mitään hienoja kuvia yleensä löydykään. Puutarhalehdistä sitten taas toisinaan löytyy niitä kiinnostavia kuviakin eli ruohonleikkureita, trimmereitä yms.

Elizabeth Noblen kirjat ovat olleet itselleni hieman sellaisia, että alku ei ole mukaansatempaava, vaan hieman aina mietityttää, että luenko kirjan loppuun asti vai en. Tarinan edetessä se kyllä vie mennessään.

Yhdessä jälleen kertoo tarinan kestävästä kahden naisen välisestä ystävyydestä, läpi elämän kestäneestä rakkaudesta Susannahin ja Robin välillä, joka välillä menetetään ja löydetään jälleen, mutta yhdessäolo pysyvästi ei vieläkään ole mahdollista, sillä Rob on naimisissa toisen naisen kanssa. Susannah on tehnyt vääriä valintoja miesten suhteen, mutta löydettyään Robin uudestaan, pääsee vihdoinkin vapaaksi epätyydyttävästä suhteesta Douglasin kanssa. 

Siinäpä se oli pähkinänkuoressa. Pitääkin alkaa katsastamaan uusia kirjailijoita, joiden kirjoihin voisin tutustua ja alkaa taas syventymään lukemiseen aina, kun on hetki aikaa rauhoittumiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti