lauantai 25. toukokuuta 2013

Kukkamessuilla

Tänään suunnistin Uudenkaupungin kukkamessuille, kun ne ovat muodostuneet jo perinteeksi. Tosin ne järjestettiin tänä vuonna vasta kolmatta kertaa. Teemana olivat erikoisuudet ja harvinaisuudet ja niitähän ainakin Vakka-Taimen osasto tarjosi. Pionien ystäville taas Pionien kodin myyntipaikalla oli jos jonkinlaista herkkua. Itsekin ihailin yhtä pionia, mutta vielä tällä kertaa se ei tarttunut mukaan.

Olen jo kauan metsästänyt valkovuokkoa anemone nemorosa monstrosa ja sellaisen vihdoinkin "mummopaikkalaisen" myyntipöydältä löysin. Olivat olleet varsin kysyttyä tavaraa, sillä jäljellä oli vain yksi kaunotar, mutta se riitti minulle. Kyllähän messuilta tarttui mukaan muutakin mukavaa ja kolmilehtikatraanikin karttui yhdellä, nimittäin trillium cuneatumilla.

Vaikka melko mojova päänsärky olikin jomottanut melkein koko päivän, niin silti piti sään helliessä alkaa myös kitkentäpuuhiin. Kasvimaassa rikkaruohot rehottivatkin jo melkoisesti. Osa urakasta tosin jäi huomiselle. Tuli myös istutettua tänään hankkimani aarteet maahan.

Monet kukat ovat jo nupulla, joten tässä odotellaan, että millaista värien loistetta ne tarjoavat. Iloinen yllätys oli myös se, että siemenestä kylvämäni kurjenpolvi geranium jester`s jacket oli vihdoinkin putkahtanut näkyviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti