maanantai 6. toukokuuta 2013

Kevätpuuhastelua

Kevään puutarhapuuhat ovat alkaneet syksyllä kesken jääneellä kasvimaan kääntämisellä, perunoiden maahan laittamisella sekä kukkapenkin laajennuksen kaivamisella. Viikonloppuna tuli käytyä Viherlassilassakin ja sieltä mukaani tarttuivat kiehkurakielo, pari karvakonnanliljaa, valkoinen ryöppysinisade wisteria floribunda alba sekä sammalleimu candy stripes. Tuota sinisadetta olen himoinnut puutarhaani jo kauan. Saa nyt sitten nähdä, että miten viihtyy hoivissani. Uusiin aarteisiini kuuluvat myös kalkkimaariankämmekkä, toukokämmekkä. kiurunkannus graigton blue, kärhöt angelique sekä pink fantasy ja tarharaunioyrtti symphytum wisley blue. 

Kevään kukkaloistoakin on jo hieman ollut nähtävissä, sillä krookukset, sinivuokot ja  etelänruttojuuri ovat intoutuneet aukaisemaan kukkansa. Jouluruusu vielä hieman ujostelee nuppujensa kanssa ja pian ehkä pääsen ihastelemaan narsissien, palloesikon, valkovuokon sekä kevätkaihonkukkien kukkien värejä. 

Hieman odotettua laimeammaksi tulppaanien väri-iloittelu taitaa tänä vuonna jäädä, koska hiiret intoutuivat kaivamaan syksyllä melkein kaikki ostamani uudet sipulit maasta ja pistelemään ne poskeensa. Menetyksiin lasketaan näiden pikkujyrsijöiden toimesta myös toinen kellohyasinteista, mutta toinen on nähtävästi säilynyt niiden terävien hampaiden käsittelyltä. Joidenkin kiusana puutarhassa ovat taas riehuneet myyrät, joten kyllähän niitä menetyksiäkin tulee etanoiden, jyrsijöiden ja pakkasen puremien sekä sääolosuhteiden toimesta. Aina eivät kasvuolosuhteetkaan välttämättä ole optimaaliset.

Tällä hetkellä odotellaan tulpaanien väriloistoa. Nähtäväksi myös jää, että mitä noista syksyn kylvöistä nousee ylös. Ainakin saivat kunnon kylmäkäsittelyn suojaavan lumihangen alla. Hieman myöhempään olisin tuon kylvöjen tekemisen voinut jättää, koska linnutkin kaiketi noita siemeniä verottavat, jos ne laittaa liian aikaisin?

Krookuksia

Krookuksia 

Jouluruusu nupussa
Etelänruttojuuri  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti