maanantai 17. kesäkuuta 2013

Taimivaihdossa

Viikonloppu sujui puutarhassa uurastamisen merkeissä. Lauantaina saimme lastenhoitoapua, joten minä pääsin kasvimaan kimppuun antamaan rikkaruohoille kyytiä. Porkkana ja punajuuri ovat itäneet huonosti, mutta mahtaneeko johtua siitä, että siemenet ovat vanhoja. Muuten kasvimaalla tilanne näyttää kasvun suhteen hyvältä.

Illemmalla otin istutuslapion ja lapion kouraan ja aloin uutterasti kaivelemaan kasveja taimenvaihtoa varten. Aikaa siinä viereähti tovi, mutta lopulta kaikki oli omissa purkeissaan. 

Katsaus puutarhassa kertoi, että idänunikko Olympian lisäksi puutarhassa kukkii tällä hetkellä myös yksinkertaisin oranssein kukin kukkiva unikko. Poimulehti alchemilla mollis, sormivaleangervo, merikohokki, kivikkosuopayrtti, jokin toinen kohokki, tulikukat, pallopipo penstemon robustus ja tähkämunkit kukkivat myös. Ajattelin joskus kuvista katsoessani, ettei tähkämunkki ole kovin kaunis, mutta kyllä se puutarhassa kauniilta näyttää.

Sunnuntaina olikin sitten edessä elämäni ensimmäinen taimivaihto. Sää ei tosin suosinut, sillä vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Oli mukavaa tavata muita puutarhaihmisiä ja kaikkea mukavaa puutarhaan istutettavaa tarttui mukaan. Taimivaihdon emännällä oli kyllä upea puutarha ja kertakaikkiaan hienoja erikoisia puita kuten neidonhiuspuu ginkgo biloba. Taimivaihtoon pitää päästä toistekin, sillä tunnelma oli hyvä. Osa kasveistakin pääsi maahan jo eilen, mutta vielä on sellaisia, jotka odottavat löytävänsä oman paikkansa.

silene uniflora

papaver orientale Olympia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti