torstai 13. kesäkuuta 2013

Kukat lumoavat

Tiistaina teimme ystäväni kanssa reissun varsinaiseen kasvien kulta-aittaan, nimittäin Vakka-Taimeen. Sieltä löytyy paljon ihailtavaa. Hieman jännitti että, miten pojat jaksavat siellä olla, mutta nuorempi nukahti rattaisiin ja vanhempi juoksenteli kasvien lomassa innoissaan. Muutama loikkiva sammakko piti myös pojan mielenkiintoa yllä. Kengätkin kastuivat, kun kirmasi vesilammikkoon ja äidin reaktio jäi liian hitaaksi.:)

Paljon löytyi matkaan kaikenlaista, mutta ainahan sieltä enemmänkin löytyisi. Hyvä syy mennä uudestaan. Ainakin sain nyt siltä reissulta himoitsemani japaninjättilija cardiocrinum cordatum var. glehniin taimen. Kukintaa tosin joudun luultavasti odottamaan pari vuotta, mutta ei se haittaa.

Idänunikoista toisena kukkansa aukaisi Olympia ja pikkuhiljaa alkaa myös selviämään, että millaisia yllätyksiä oma taimikasvatus tarjoaa. Tähän mennessä kukkaan ovat ehtineet unelmatädyke, tähkämunkkeja, kivikkosuopayrtti, sinilatvat, monia sortteja akileijoja sekä tulikukkia, joiden värit hehkuvat tällä hetkellä valkoisena, tumman-ja vaaleanpunaisena. Innolla odotetaan, että koska katkero gentiana asclepidaea pink cascade avaa kauniit nuppunsa.

Pikkuhiljaa aletaan valmistautumaan myös viikonloppuna edessä olevaan taimivaihtoon. Vakka-Taimesta ostamani taimet sain maahan tänään lempeässä vesisateessa, joten toivottavasti lauantaina vaihtotaimien kaivelemisen lisäksi, ehdin myös katsastamaan taimien tilanteen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti