keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Ostoksia alennusmyynnistä

Viime viikon lauantaina oli pakko lähteä Turkuun Kauppilaan ostoksille, kun sain vinkin, että siellä on paljon perennoita 1-2 euron hintaan. Mitä aarteita siellä olikaan. Mukaan tarttui koristeheiniä, puutarhakaktuksia (opuntioita), toukokämmekkä, pari presidentinvuokkoa, pari akantti Morning Candlea, lapinvuokko, tummapärskäjuuri, iiso Summer Fiesta, pari erilaista keijunkukkaa, haltiankukka sekä kurjenpolvi geranium Sweet Heidy. Hintaa ei tällä satsilla ollut kuin 36 euroa. Mieheni oli kauhulla katsellut vieressä, että mitenköhän paljon satsi tulee maksamaan. Opuntioiden piikkejä sain tosin nyhtää käsistä monta kertaa, kun en onnistunut niitä hyllyköstä ottamaan niin, etteivät kädet olisi osuneet niihin.

Samalla reisulla kävin myös Turun kasvitieteellisessä puutarhassa pikaisesti ja onneksi nuorempi poika nukkui sen aikaa, koska kiukuttelua oli jo sille päivälle riittänyt. Vanhempi poika menikin isän kanssa Turun Linnaan katselemaan ritarimiekkoja. Kasvitieteellinen puutarha oli mielestäni jotenkin lumovoimainen paikka, vaikka kaikkia ihanuuksia en päässytkään lastenrattaiden kanssa katsomaan.

Istutushommia olikin sitten kotona tiedossa ihan riittämiin. Harmi vaan, ettei sitä maan virkistävää vesisadetta vain näy eikä kuulu. Kyllähän parina päivänä satoi, mutta maa on silti rutikuivaa.

Punalatva alkaa pikkuhiljaa kukkimaan ja yksi konnanliljoistakin puhkesi kukkaan. Pari karstaohdaketta jouduin poistamaan penkistä, koska kaatuivat. Sinänsä sääli, koska tuntuvat vetävän mehiläisiä puoleensa.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti