lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kellokukkien aikaa

Kellokukkien aikaa

Kellokukista suurin osa kukkii parhaillaan. Maariankello on yksi suosikeistani ja varsinkin kerrottukukkainen vaaleanpunainen lumoaa. Täpläkello, maitokello, kaukaasiankellokki, pisamakello, valkoinen ukonkello ja kissankello somistavat puutarhaa.

Tänään on ollut varsin tuulinen päivä ja nytkin kirjoittaessani kuulen puiden lehtien kahinan. Yllätyksekseni viima tunkeutui myös luihin ja ytimiin ja vaikka lämpömittarin mukaan ulkona olisi pitänyt tarjeta lyhythihaisessa paidassa, niin jouduin hakemaan sisältä enemmän vaatetta ylle. 

Istutin suurimman osan purkeissa kasvavista taimista penkin uuteen laajennusosaan, joka alkaakin olemaan jo lähes täynnä. Ensi syksynä ei taida kannattaa tehdä siemenkylvöjä runsain mitoin, mutta luulenpa, että taas tulee kylvettyä runsain mitoin, koska kasvun ihmettä on niin mukava seurata. Tunne on silti ihan erilainen, kun itse kasvatettu taimi kasvaa kuin jos ostaa sen valmiiksi kaupasta. 

Kävellessäni olen huomannut, että tien reunoilla kasvaa tänä kesänä runsaasti maariankämmeköitä. Itse asiassa jopa omakotitaloalueella, jossa asun. Nyt sitten pitää vain toivoa, että leviäisivät tänne omaan pihaan saakka.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti