sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Luonto heräilee

Luonto alkaa heräilemään talviunilta ja ensimmäiset kukatkin jo tuovat väriä puutarhaan. Pari kiurunkannusta, krookukset, sinivuokko, osa jouluruusuista sekä skilla ovat jo ehtineet avata nuppunsa ihasteltavaksi. Osa kasveista on jo kovassa kasvussa ja odottelen vuokkojen kauniin herkkää kukintaa.

Hieman on jo suunnitelmia tulevalle kesälläkin tehty ja etupihan penkkiä on tarkoitus vielä hieman laajentaa. Varjokasvien kauneus, kun on jotenkin päässyt lumoamaan minut. Kalkkiakin on levitetty sammaleen surmaksi, vaikka toki sammal on ihan nättiäkin joissakin paikoissa. Kasvimaatakin on jo kitketty, joten ikuinen taistelu rikkaruohoja vastaan on jälleen alkanut.

Tuli hankittua kokeilumielessä sellainen aika halpa kasvihuonekin, että pääsee kokeilemaan, miten esim. tomaatin kasvatus onnistuu. Taimet on jo koulittu ja hyvässä kasvussa omissa ruukuissaan, mutta vielähän tuossakin suhteessa voi takapakkia tulla.

Pojatkin ovat bonganneet pihalla muuraisia, sitruunaperhosen, hämähäkkejä, kastematoja, kimalaisia sekä koppakuoriaisia. Sarvikuonokkaan toukkiakin löytyi yhdestä käyttämättä jääneestä amppelista. Kovasti vanhempi poika jo odottaa, että koska niistä mahtaisi kehkeytyä oikeita sarvikuonokkaita. 

Kiurunkannus corydalis

Kiurunkannus corydalis

Sinivuokko hepatica nobilis
 

2 kommenttia:

  1. Hei, sinulla on hieno blogi! Kauniita ja vähän erikoisempiakin kasveja löytyi. Ihania kuvia unikoista ja akileijoista yms!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Yritän tässä kevään ja kesän mittaan kirjoitella blogiin aina ehtiessäni ja laittaa kuvia noista erikoisemmistakin kasveista. Puutarhaharrastus vie kyllä mennessään.

    VastaaPoista