torstai 8. elokuuta 2013

Kärhöjä saapui taloon

Ennen en ole ollut mikään kärhöjen ystävä, mutta tiistaina käydessäni Vakka-Taimessa niitä tarttui matkaan useampia eli clematis tubulosa, stans, ochroleuca, koreana, tangutica ja fujisama. Jos ensi keväänä, kun on tarkoitus järjestää penkkien kasvit uudestaan saisi myös pari-kolme puusta tehtyä pergolaa penkkien väliin. Niihin voisi sitten laittaa kärhöjä. 

Tiistaina myös ystäväni oli mukana Vakka-Taimessa. Jälleen kerran jäi paljon ihastuttavia kasveja hankkimatta, emmekä tälläkään kertaa ehtineet kiertelemään ja katselemaan pensaita ja puitakin. Joskus pitää kyllä varata aikaa siihenkin. Puutarhassani kasvaa eräs kukka, jonka olen syksyllä laittanut maahan, eikä minulla ole harmainta aavistustakaan, että mikä mahtaisi olla ja näytin kuvaa myös Vakka-Taimessa, mutta eipä tiedetty sielläkään. Täydellinen mysteerikasvi, koska sellaisen kukan siemeniä minulla ei pitäisi mielestäni olla.

Tänään siirsin köynnöskaaren toiseen paikkaan ja sopii kyllä mielestäni paljon paremmin tuohon penkkien väliin kuin entiseen paikkaansa. Aika paikalleen laittaminen siinä kyllä oli, kun yksin sen homman tein. Täysin tyytyväinen en lopputulokseen ole vieläkään.

Vihdoinkin sataa vettä. Maa on kyllä vieläkin ihan rutikuivaa. Harmi toisaalta sinänsä, että viimeinen kesälomaviikko taitaa sujua sateisissa merkeissä alustavien ennusteiden mukaan.

Mysteerikasvi

Maanpeiteruusu The Fairy

Päivänkakkara

Päivänhattu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti